Zabava

Superman leti visoko

Banner300


Vikend kino report: Čovjek od čelika odletio sa 113 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Nakon iznimno agresivne i dugačke marketinške kampanje, Čovjek od čelika je napokon počeo igrati u kinima, te bez imalo problema zasjeo na prvo mjesto box officea.

čovjek od čelika

Nije bilo nimalo sumnje da će Čovjek od čelika pokoriti američke kino blagajne, te smo nakon dva vrlo dosadna i ‘siromašna’ tjedna napokon dobili film koji je u prvom vikendu prebacio cifru od 100 milijuna dolara. Novi je Superman tako zaradio 113 milijuna (ako se zbroje i pare od četvrtka navečer, brojka se penje na 125 milijuna dolara), što ga čini rekorderom svih vremena za mjesec lipanj. Također, našao se i na četvrtom mjestu liste najboljih otvaranja za film koji nije nastavak, iza Igra gladi, Alice u Zemlji Čudesa i Spidermana. (Nimalo nezasluženo, ako smijemo dodati. op.ur. :)

Warner Bros. mogu biti itekako zadovoljni ovim rezultatom, jer nakon Dark Knight trilogije i Harry Potter filmova nisu imali pravog natjecatelja za rat protiv Marvelove filijale. No imena poput Christophera Nolana i Davida S. Goyera (radili priču), te redatelja Zacka Snydera (300, Watchmen), dobili su povjerenje kino publike. Ovaj trojac se već prilično ispraksao u filmovima o superjunacima, a uz trailer koji je obećavao brdo akcije i priču koja kreće od samog početka, te činjenicu da je Superman Returns prije 7 godina prošao prilično nezapaženo, nije niti čudno da su gledatelji željni najvećeg junaka svih vremena, pohrlili u kina.

čovjek od čelika

Superman misli ono što i mi mislimo. Na žalost muških gledatelja (i lezbijki), ništa od toga…

Vjeruje se da bi do kraja prikazivanja u američkim kinima trebao doći do 300 milijuna dolara zarade, a i vani mu se smiješe dobri rezultati. Naime, prvi vikend je već odnio 71,6 milijuna dolara (od 24 zemlje u kojima je otvorio, samo su tri veća tržišta: Velika Britanija, Južna Koreja, Meksiko), rušeći pritom u njima rekorde gledanosti.

Na drugom mjestu se smjestila apokaliptična komedija This is the End, koja je zaradila samo 20,5 milijuna dolara prvoga vikenda prikazivanja. To je možda malo razočaravajući podatak (pogotovo ako se uzmu u obzir izvanredne kritike), ali tako je to kada se otvori isti vikend kao jedan od najočekivanijih filmova ove godine. Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride i mnoge druge legende američke komedije glume sami sebe, a oni koji su pogledali film kažu da je najbolja stonerska komedija ikada. Upravo iznimno dobra usmena predaja mogla bi jamčiti još barem nekoliko tjedana na top listi za This is the End.

ovo je kraj

S ovakvom glumačkom ekipom, film mora biti j*beno dobar!

Majstori iluzije se jako dobro drže na trećem mjestu, te su ovoga vikenda zaradili još 10,8 milijuna dolara. To je sada već 80 milijuna ukupno, što je sasvim solidan rezultat za film koji nije imao gotovo nikakav marketing. Četvrti su Brzi i žestoki 6, koji su s novih 9,4 milja došli do brojke od 219,5 milijuna zarađenih dolara, što ih čini najprofitabilnijim nastavkom ove franšize. Peti je prošlotjedni broj jedan, The Purge, sa zaradom od 8,2 milijuna, a na šestom je mjestu veliko razočaranje The Internship, sa samo 7 milijuna dolara. Ako ikoji žanr ovisi o dobroj usmenoj predaji, onda je to komedija, a izgleda da Wilson-Vaughn i njihovo pripravništvo u Googleu nisu uspjeli zadiviti gledatelje.

Idućeg nas vikenda očekuje novi blockbuster dvoboj, kada će se ovotjedni broj jedan morati obračunati s novim zombie hitom, World War Z. Je li Brad Pitt jači od Supermana teško je procijeniti, ali biti će to prava muška borba. Iz prikrajka čeka i animirani film Monsters University, koji bi ovim momcima mogao uzeti veliki dio kolača, pogotovo ako se u obzir uzme renome prethodnika, Monsters Inc.

TAGOVIameričke kino blagajne box office čovjek od čelika This is the end vikend kino report

Komentiraj