Film i TV

Deadpool jači i od bogova

Banner300


Vikend kino report: ‘Deadpool’ ne pušta prvo mjesto, ‘Gods of Egypt’ otvorio očekivano loše

Piše , Objavljeno

Iako smo u ovom oscarovskom vikendu imali čak tri nova otvaranja, niti jedno nije uspjelo niti ugroziti Deadpoola i njegovu prvu poziciju.

godsKakvim slatkim snovima sanjaju producenti i ekipa iza Deadpoola, spektakla koji već treći tjedan zaredom ne silazi s prve pozicije najgledanijih filmova u SAD-u. U vrlo teškom i izazovnom tjednu te uz solidnu konkurenciju, ovaj je superjunački akcić s Ryanom Reynoldsom u naslovnoj ulozi uspio zaraditi novih 31,5 milijuna dolara, što je pribrojeno na dosadašnju hrpu privređene lovice iz cijeloga svijeta preko 550 milijuna dolara. Nikako nije loše za jedan film s likom koji je donedavno bio B-klasa (nije da je NAMA bio B-klasa, nego općenito, po prepoznatljivosti i popularnosti), a kada se u obzir uzme da je koštao svega 60 milijuna dolara… Avengersi, pokrijte se ušima!

Deadpool - našikaju se i prave haos!

Deadpool – našikaju se i prave haos!

Na drugom je mjestu sa slabašnih 14 milijuna dolara otvorio Gods of Egypt, nebulozni mitski fantasy spektakl Alexa Proyasa kojem se od prvog trailera ne piše dobro. Gledatelji su se žestoko obrušili na činjenicu da u filmu o Egiptu glavne uloge tumače Škot (Gerard Butler), Danac (Nikolaj Coster-Waldau) i Australac (Brenton Thwaites), a uz klasično ismijavanje ovakvih bizarnih kombinacija svih mogućih žanrova uz gotovo 100%-tni CGI, Gods of Egypt stvarno nije imao previše šanse. Uz katastrofalne kritike pravo je čudo da su skupili i tih 14 milijuna, a sasvim je sigurno kako nema šanse da pokriju produkcijske troškove od čak 140 milijuna dolara. Proyas, loše ti se piše…

Gods of Egypt - this is not Spartaaaa!

Gods of Egypt – this is not Spartaaaa!

Treće mjesto čvrsto drži Kung Fu Panda 3 s novih 9 milijuna dolara, a s obzirom da već idući vikend stiže jaka konkurencija u kategoriji animiranih i obiteljskih filmova, za očekivati je kako je ovo posljednji vikend u kojem ovaj crtić može očekivati neku lovu. S druge strane, izgleda kako se Risen sasvim dobro nosi sa konkurencijom, jer je drugi tjedan za redom među prvih pet. Ovaj je vikend to četvrta pozicija uz novih 7 milijuna dolara, a ukupnih 22 do sada zarađenih milijuna se svakako može smatrati uspjehom za jedan film o kojem je malo tko išta znao.

Ne baš bajno otvaranje je imao američko-britanski biografski film Eddie the Eagle, koji je otvorio sa 6,3 milijuna dolara i tako vjerojatno razočarao sve one koji su bili uključeni u njegovu realizaciju. Iako je tema vrlo privlačna, a sam film izgleda iznimno zanimljivo i zabavno, čini se kako Amere baš i ne zanima priča o britanskom skijašu-skakaču Eddieju Edwardsu, ma koliko ona god bila kvalitetno ispričana. Možda bi veći uspjeh mogao postići u Velikoj Britaniji, a dodatni razlog tome je i što je glavni glumac Taron Egerton “domać” dečko. Što se tiče Hugha Jackmana… pa tko ne voli Hugha Jackmana?!

Eddie the Eagle - taj je čovjek inspiracija

Eddie the Eagle – taj je čovjek inspiracija

Najveći podbačaj ovog vikenda je doživio kriminalistički triler Triple 9, završivši na šestom mjestu sa zaradom od 6,1 milijun dolara. U ovom slučaju fail nije toliko primjetan s financijske strane, već iz razloga što već dugo nismo vidjeli jedan film koji ima ovako jaku glumačku postavu. Dovoljno je samo nabrojati neka od najjačih imena i sve će vam biti jasno: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul, Kate Winslet i Norman Reedus… a di su tek ostali! Ipak, izgleda kako je ovaj put presudila prilično mlaka kritika i gotovo nepostojeći marketing, koji ovaj film nije stavio na kartu potencijalnih gledatelja.

Triple 9 - samo dio talentirane postave koja je bačena u vjetar

Triple 9 – samo dio talentirane postave koja je bačena u vjetar

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Deadpool – 31,5 milijuna dolara (285,6 milijuna dolara ukupno)
  2. Gods of Egypt – 14 milijuna dolara
  3. Kung Fu Panda 3 – 9 milijuna dolara (128,5 milijuna dolara ukupno)
  4. Risen – 7 milijuna dolara (22,7 milijuna dolara ukupno)
  5. Eddie the Eagle – 6,3 milijuna dolara
  6. Triple 9 – 6,1 milijun dolara
  7. How to Be Single – 5,2 milijuna dolara (39,6 milijuna dolara ukupno)
  8. The Witch – 5 milijuna dolara (16,6 milijuna dolara ukupno)
  9. Race – 4,3 milijuna dolara (13,9 milijuna dolara ukupno)
  10. The Revenant – 3,8 milijuna dolara (170,5 milijun dolara ukupno)

Idući vikend svakako najviše šanse za uspjeh ima nova Disneyeva mamutica, animirani film Zootopia. Slatke životinjice, intrigantna priča na tragu lakših krimića, zarazna pjesmica za kojom će poludjeti svi klinci… Disney je otkrio formulu uspjeha i teško da će zakazati, a sudeći po prvim kritikama, ne radi se samo o blještavom i šarenom artiklu!

Zootopia - uloži da se množi

Zootopia – uloži da se množi

Teško je predvidjeti uspjeh akcijskog spektakl London Has Fallen, lude vožnje u kojoj će Gerard Butler i Aaron Eckhart pokušati izvući živu glavu nakon napada terorista. Isto su već učinili 2013. godine u solidnom Olympus Has Fallen, a iako taj film nije zaradio neku opasnu lovu, postao je relativno poznat i prepoznat među fanovima. Ne očekujemo mnogo, ali ne bismo se kladili da neće proći dobro.

London Has Fallen - Amerikanci pobjeđuju i u Londonu

London Has Fallen – Amerikanci pobjeđuju i u Londonu

Naposljetku je tu i ratna komedija Whiskey Tango Foxtrot, novi projekt Tine Fay koji priča istinitu priču o reporterki i njezinim doživljajima iz Afganistana. S ovako jakom konkurencijom i bez nekog prijašnjeg marketinga teško možemo očekivati kako će WTF (da, nije baš nešto originalno) postići značajniji uspjeh, ali čini nam se kako bi njima i nekakva solidna prođa bila dovoljna.

TAGOVIblockbuster box office film hit kino oscar spektakl vikend kino report

Komentiraj