Film i TV

Fantastično smeće

Banner300


Vikend kino report: ‘Fantastic Four’ upropašteni i poniženi, ‘Mission: Impossible’ i dalje prvi

Piše , Objavljeno

Znali smo kako će se to dogoditi i nije bilo mnogo sumnje u drugačiji rasplet događaja, ali sada nam je čak i pomalo žao što je Fantastic Four doživio takvo poniženje…

fantastic1Sa vrlo velikom sigurnošću možemo reći kako je Fantastic Four franšiza gotova za narednih 10 godina ili barem dok je u rukama Foxa, jer nakon prva dva nastavka s početka stoljeća niti ovaj reboot nije opravdao očekivanja. Štoviše, iako su mnogi smatrali kako je tako nešto nemoguće, najnovija je verzija pustolovina četiri znanstvenika koji odu tamo gdje ne bi trebali ići i postanu nešto što ne bi trebali postati toliko loša da ovaj “blockbuster” vrijedan 120 milijuna dolara mnogi već sada nazivaju najvećim promašajem godine i jednim od najgorih filmova općenito u 2015. godini.

Fantastic Four - što je to? Nikoga ne zanima...

Fantastic Four – što je to? Nikoga ne zanima…

U premijernom je vikendu tako zarađeno svega 26,2 milijuna dolara što je bilo dovoljno samo za drugo mjesto, a teško je očekivati kako će se Fantastic Four u idućem tjednu održati u prvih pet. Kritika ga je apsolutno pokopala (na Rotten Tomatoes trenutno ima svega 9%), publika ga ismijava na svakom koraku, a izgleda kako i studio polagano kupi prnje i bježi s broda koji tone. Nimalo ne pomažu niti međusobna prepucavanja između producenata i redatelja Josha Tranka, a izgleda kako će potonji na kraju izvući deblji kraj i teško je zamisliti kako će mu Hollywood ikada oprostiti ovo sranje. Možda se film na kraju uz pomoć love sa stranih tržišta uspije pokriti, ali mrlja će ostati zauvijek…

Od ovakvog je promašaja najviše profitirao Mission: Impossible – Rogue Nation koji je uspio zadržati prvo mjesto uz novih 29,4 milijuna dolara na računu, a kada se počnu slijevati pare sa stranih tržišta biti će to jako dobar utržak za Toma Cruisea i ekipu! Nije stoga nimalo čudno što se već sada opasno govori o snimanju šestog nastavka popularne franšize, a Tomica bi si trebao uzeti dovoljno vremena da razmisli kako nadmašiti sada već legendarni “let” na vratima teretnog zrakoplova.

Mission: Impossible - Rogue Nation - tako je to svaki put s Tomicom

Mission: Impossible – Rogue Nation – tako je to svaki put s Tomicom

Jako je dobro prošao drugi ovotjedni novitet, mistična psihološka triler drama The Gift, koja si je s 12 milijuna dolara omogućila treće mjesto liste i vrlo veliku mogućnost da se u prvih deset održi nekoliko narednih tjedana. Film koji je gotovo isključivo proizvod Joela Edgertona (režija, scenarij, produkcija, glavna uloga) ima fantastične ocjene kritike i gledatelja i već ga sada mnogi nazivaju najvećim iznenađenjem ove ljetne sezone, a svakako nam se čini kako bi svoju lovu rađe dali za ovako nešto nego za frajera koji se pretvara u ljudsku baklju i lika koji se može rastegnuti. WTF?!

The Gift - mračno, jezivo, neugodno... tako to volimo!

The Gift – mračno, jezivo, neugodno… tako to volimo!

Prvu petorku zatvaraju stari znalci Vacation (s novih 9,2 milijuna dolara) i Ant-Man (sa 7,8 milijuna dolara), a tek je sedmim mjestom otvorio novi film Meryl Streep, rock dramedija Ricki and the Flash. Da citiramo ono što smo napisali prošli tjedan u najavi ovog filma: “… talent je svakako tu, ali ono što smo imali prilike vidjeti u traileru je toliko odbojno da uistinu sumnjamo kako ovaj film može zaraditi ikakvu veću lovu.” To se u svakom slučaju pokazalo točnim, pa čak tri Oscarovca u glavnim funkcijama na ovom filmu nisu uspjela proizvesti nešto što može zaraditi više od 7 milijuna dolara. Nije valjda da će proći jedna godina a da Streepica NEĆE biti nominirana za zlatni kipić?!

Ricki and the Flash - booooring!

Ricki and the Flash – booooring!

Za kraj valja spomenuti i dosta sramežljivu premijeru animiranog britanskog filma Shaun the Sheep Movie koji se sa zaradom od 4 milijuna dolara smjestio tek na 11 mjestu ovotjedne ljestvice. S obzirom na fantastične kritike i reakcije publike to svakako nije pretjerano pozitivan rezultat, ali valja napomenuti kako je film u ostatku svijeta igrao prije više od pola godine pa su Ameri imali dovoljno vremena pogledati ga na neki drugi (i)legalni način osim kina. Nema veze, Janko Strižić u srcu!

Shaun the Sheep Movie - e to je nešto što se isplati pogledati!

Shaun the Sheep Movie – e to je nešto što se isplati pogledati!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

 1. Mission: Impossible – Rogue Nation – 29,4 milijuna dolara (108,7 milijuna dolara ukupno)
 2. Fantastic Four – 26,2 milijuna dolara
 3. The Gift – 12 milijuna dolara
 4. Vacation – 9,2 milijuna dolara (37,3 milijuna dolara ukupno)
 5. Ant-Man – 7,8 milijuna dolara (147,4 milijuna dolara ukupno)
 6. Minions – 7,4 milijuna dolara (302,7 milijuna dolara ukupno)
 7. Ricki and the Flash – 7 milijuna dolara
 8. Trainwreck – 6,3 milijuna dolara (91,1 milijun dolara ukupno)
 9. Pixels – 5,4 milijuna dolara (57,6 milijuna dolara ukupno)
 10. Southpaw – 4,8 milijuna dolara (40,7 milijuna dolara ukupno)

Idući nas vikend čekaju dva nova jaka naslova, a u fokusu će svakako biti The Man from U.N.C.L.E., novi pokušaj Guya Ritchieja da vrati staru slavu. Remake klasične špijunsko-akcijsko-humoristične serije iz sredine 60-ih godina prošlog stoljeća svakako izgleda kao da nudi mnogo uzbuđenja i zanimljivosti koje bi nas trebale zabaviti, ali Ameri uvijek imaju nekakvu averziju prema svemu što ima britanske konotacije. A The Man from U.N.C.L.E. svakako izgleda, miriši i ponaša se britanski. Vidjeti ćemo…

The Man from U.N.C.L.E. - sviđa nam se stil, nadamo se kako i ono ispod vrijedi!

The Man from U.N.C.L.E. – sviđa nam se stil, nadamo se kako i ono ispod vrijedi!

Drugi potencijalni hit je glazbena biografska drama Straight Outta Compton, film koji prati uspon i pad NWA, hip hop grupe iz kalifornijskog Comptona koja je krajem 80-ih godina prošlog stoljeća svojim radom promijenila povijest umjetnosti. Ice Cube, Dr. Dre i ostatak (preživjele) ekipe su dali svoj blagoslov, a prvi su utisci iznadprosječni. Dakle, svakako nešto što ćemo morati pogledati!

TAGOVIblockbuster box office Filmovi hit kino vikend kino report

Komentiraj