Film i TV

Humor prije akcije

Banner300


Vikend kino report: Komedija Ride Along neočekivano pokorila kino blagajne

Piše , Objavljeno

Očekivanja i predviđanja su se još jednom pokazala netočnima, tako da je vrlo izgledni pretendent na prvo mjesto totalno podbacio, dok je izvanserijski rezultat ostvarila još jedna buddy-buddy komedija.

ride along

Narod je presudio: špijunski trileri su nezanimljivi, a komedije caruju! Tako je bilo i ovog vikenda, kada se još jednom dogodilo da izraziti favorit u potpunosti podbaci, a na njegovo mjesto dođe film koji se trebao boriti za čisto preživljavanje.

Prvo je mjesto potpuno neočekivano zauzela komedija Ride Along, a osim što je film zaradio velikih 41,2 milijuna dolara, srušen je i siječanjski rekord, koji je dobrih šest godina držao Cloverfield. Ice Cube kao opaki murjak i Kevin Hart kao budući muž njegove sestre, koji želi dokazati da je dostojan ‘ulaska u obitelj’, uspjeli su privući masu gledatelja željnih kvalitetnog humora, a ako je suditi po izvrsnoj usmenoj predaji, 100 milijuna dolara je granica koju će prevaliti bez ikakvih problema.

Ride Along - Kevin Hart/Ice Cube je kombinacija koja će sigurno uroditi nastavkom

Ride Along – Kevin Hart/Ice Cube je kombinacija koja će sigurno uroditi nastavkom

Još se jednom ključnim pokazao kvalitetan marketing, a trailer s nekoliko prilično snažnih prvoloptaških fora i faca sve popularnijeg komičara Kevina Harta dala je naslutiti da se radi o dobroj zabavi. Iako nije nužno najsmiješniji čovjek na svijetu, i Ice Cube ima određeni status kojem se vjeruje, pa je tako cijeli ovaj miks ispao iznimno profitabilan.

Na drugo je mjesto ovotjedne liste pala biografska ratna drama Lone Survivor, sa zaradom od izvrsnih 23,2 milijuna dolara. Film i dalje prati iznimno dobra usmena predaja, a i kritika mu je poprilično naklonjena, tako da bi već idućeg tjedna trebali prijeći granicu od 100 milijuna dolara.

Lone Survivor - rat u Afganistanu i dalje privlači gledatelje

Lone Survivor – rat u Afganistanu i dalje privlači gledatelje

Za animirani film The Nut Job otvaranje trećim mjestom i zarada od 20,6 milijuna dolara trebaju biti itekako veliki razlog za slavlje, pošto se radi o crtiću koji nikako ne spada u vrhunsku hollywoodsku produkciju. Niti kuća Open Road Films se ne može smatrati nekim jačim igračem, ali ovoga ih je puta očigledno pomazila sreća i činjenica da su svoj novi projekt u distribuciju poslali za vrijeme svojevrsne suše čistih obiteljskih filmova.

The Nut Job - vjeverice, rakuni, ptičice... klasični crtić!

The Nut Job – vjeverice, rakuni, ptičice… klasični crtić!

Ipak, The Nut Job nije toliko dobro prošao kod kritike, a niti usmena predaja ne daje za pravo nadati se ičemu boljem od prosjeka, tako da bi film vrlo brzo mogao iščeznuti s kino repertoara.

Četvrtim mjestom nikako ne može biti zadovoljan špijunski triler Jack Ryan: Shadow Recruit, koji je u svom premijernom vikendu zaradio svega 17,2 milijuna dolara. Peti po redu film o Jacku Ryanu tim je rezultatom postao i najgori u serijalu, što nije krštenje kakvim se glavna zvijezda filma Chris Pine nadala. Iako je njegova karijera u uzlaznoj putanji zahvaljujući ulogama u recentnim blockbusterima, jednostavno nije tolika faca da sama njegova pojava privuče gledatelje u kina, kao što je to nekoć radio Harrison Ford.

Jack Ryan: Shadow Recruit - fino su ti odijelo skrojili Kriše sine, ali još puno žganaca moraš papati da bi ga mogao popuniti...

Jack Ryan: Shadow Recruit – fino su ti odijelo skrojili Kriše sine, ali još puno žganaca moraš papati da bi ga mogao popuniti…

Još je jedan novitet otvorio ovoga vikenda, te zaradio daleko ispod svih očekivanja. Radi se o hororu Devil’s Due, a na konto je upisano svega 8,5 milijuna dolara. To je daleko manje od prošlogodišnjih žanrovskih uspješnica, a kada se u obzir uzme i dosta slaba gledanost novog Paranormal Activity, može se zaključiti da je publika već pomalo zasićena found footage paranormalnim hororima, te da je vrijeme za strašenje nekim drugim metodama.

Devil's Due - trudnica s demonskim fetusom, ne može gore...

Devil’s Due – trudnica s demonskim fetusom, ne može gore…

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Ride Along – 41,2 milijuna dolara
  2. Lone Survivor – 23,2 milijuna dolara (74 milijuna ukupno)
  3. The Nut Job – 20,6 milijuna dolara
  4. Jack Ryan: Shadow Recruit – 17,2 milijuna dolara
  5. Frozen – 12 milijuna dolara (332,6 milijuna ukupno)
  6. American Hustle – 10,6 milijuna dolara (116,4 milijuna ukupno)
  7. Devil’s Due – 8,5 milijuna dolara
  8. August: Osage County – 7,6 milijuna dolara (18,2 milijuna ukupno)
  9. The Wolf of Wall Street – 7,5 milijuna dolara (90,3 milijuna ukupno)
  10. Saving Mr. Banks – 4,1 milijuna dolara (75,4 milijuna ukupno)

Idućeg nas vikenda ne očekuju neka prevelika iznenađenja, a kao jedino šire otvaranje valja spomenuti SF/fantasy horor I, Frankenstein, koji će po svemu sudeći biti još jedan neuspješni pokušaj eksploatacije stripovskih junaka.

I, Frankenstein - izgleda da je staro Frenkijevo čudovište slobodno vrijeme kratilo teretanom

I, Frankenstein – izgleda da je staro Frenkijevo čudovište slobodno vrijeme kratilo teretanom

S obzirom na to da nema nekih većih zvijezda (Aaron Eckhart nam je drag, ali ruku na srce, nije mamac za publiku) i da sudeći po scenama iz trailera izgleda prilično jeftino, teško će uspjeti povratiti uloženi novac, ali događala su se i veća čuda…

TAGOVIbox office jack ryan komedije ride along špijunski triler vikend kino report

Komentiraj