Film i TV

Malci osvajaju svijet

Banner300


Vikend kino report: ‘Minionsi’ srušili ‘Jurassic World’ i očekivano postali megahit

Piše , Objavljeno

Nakon četiri tjedna na poziciji broj jedan, Jurassic World je napokon dočekao dostojnog protivnika koji ga je bome uspio potući do nogu!

minions 1Uz nevjerojatno agresivnu marketinšku kampanju i općenite prodajne mogućnosti malenih žutih stvorenja, nije nikakvo čudo kako je animirani Minions otvorio prvim mjestom i to s nevjerojatnih 115,2 milijuna dolara, što je drugi najbolji rezultat za jedan crtić svih vremena (prvi je Shrek 3 sa 121,6 milijuna dolara). Svojevrsni spin-off popularnog Despicable Me serijala tako se fokusira na tri “malca” i njihove avanture, a o kojoj se lovi radi dovoljno govori podatak da prihodi od prodaje ulaznica neće biti niti blizu onome što će se zaraditi na raznoj popratnoj robi, od majica i torbi pa sve do igračaka.

Minions - $$$ samo na osnovu ovoga

Minions – $$$ samo na osnovu ovoga

Minions već neko vrijeme igra u par svjetskih zemalja (uključujući i Hrvatsku), pa se s ovim tjednom njegova međunarodna zarada popela na 280,5 milijuna dolara što je fantastičan rezultat, ali treba napomenuti kako niti publika niti kritika nisu pretjerano očarani ovim filmom tako da je teško očekivati kako će u ovom slučaju biti probijena granica od milijardu dolara. Ipak, Universalu ostaje utjeha da imaju crtić s najvećom zaradom među 3D otvaranjima i najbolji petak za jedan animirani film, a ovim su filmom oborili i rekord za studio koji je najbrže zaradio 3 milijarde dolara u jednoj godini na međunarodnom tržištu. Izgleda da ove sezone jednostavno ne mogu fulati…

Na drugom se mjestu i dalje fantastično drži Jurassic World i to sa zaradom od 18,1 milijun dolara, a ukupna se zarada u svijetu popela na 1,46 milijarde dolara! Sada im fali još svega 50-ak milijuna da prestignu Furious 7 na četvrtom mjestu što će svakako učiniti već u idućih tjedan dana!

U četverotjednoj igri mačke i miša ponovno za malo zaostaje animirani hit Inside Out sa novih 17,1 milijun dolara, a na četvrto je mjesto pao Terminator Genisys sa 13,7 milijuna dolara. Katastrofalne kritike i reakcije gledatelja jednostavno mu nedopuštaju da napravi neki veći iskorak, a zanimljivo je kako se Arnold Schwarzenegger našao u sličnoj situaciji kada je njegov visokobudžetni Last Action Hero 1993. godine ušao u ring s Jurassic Parkom i opako popušio. Istina, u tom se slučaju radilo o fantastičnom klasiku, a ne o komadu smeća kakav je novi Terminator, ali Schwarzie je morao znati bolje!

Terminator Genisys - niti Khaleesi tu ne može pomoći...

Terminator Genisys – niti Khaleesi tu ne može pomoći…

Prvu petorku zaokružuje jeftini hororac The Gallows, klasični slasher kojeg je popljuvala i publika i kritika, ali je svejedno uspio zaraditi 10 milijuna dolara i tako se već u prvom vikendu u potpunosti isplatio. To se nikako ne može reći za treći ovotjedni novitet, SF triler Self/less koji je zaradio svega 5,4 milijuna dolara na budžet od 26 milijuna dolara, što za redatelja Tarsema Singha svakako nije dobro. Ne bi bilo dobro niti za glavnu zvijezdu Ryana Reynoldsa da frajer na lageru nema Deadpoola, koji ovih dana rastura na Comic Conu i gotovo pa garantira kako će ovaj nabildani ljepotan ući u geek legendu!

Self/less - pričekaj ti Ryane rađe tog Deadpoola

Self/less – pričekaj ti Ryane rađe tog Deadpoola

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Minions – 115,2 milijuna dolara
  2. Jurassic World – 18,1 milijun dolara (590,6 milijuna dolara ukupno)
  3. Inside Out – 17,1 milijun dolara (283,6 milijuna dolara ukupno)
  4. Terminator Genisys – 13,7 milijuna dolara (68,7 milijuna dolara)
  5. The Gallows – 10 milijuna dolara
  6. Magic Mike XXL – 9,6 milijuna dolara (48,4 milijuna dolara)
  7. Ted 2 – 5,6 milijuna dolara (71,6 milijuna dolara)
  8. Self/less – 5,4 milijuna dolara
  9. Max – 3,4 milijuna dolara (33,7 milijuna dolara)

Idući tjedan nema odmora jer u kina dolaze dva nova jaka igrača! Prije svega tu je Ant-Man, novi izdanak Marvelovog neiscrpnog svijeta superjunaka koji prati dogodovštine Scotta Langa iliti Ant-Mana (Paul Rudd), lika koji se uz pomoć posebnog odijela može smanjiti na… pa, veličinu mrava! O ovom se filmu dosta priča, prve su kritike uglavnom pozitivne, a dobro je poznato kako filmovi iz Marvelove tvornice čuda prolaze fantastično tako da barem 100 milijuna dolara ne bi trebao biti problem!

Ant-Man - ne postoji mali superjunak, samo mali čovjek!

Ant-Man – ne postoji mali superjunak, samo mali čovjek!

Malo bi više problema trebala imati komedija Trainwreck, novi potencijalni hit Judda Apatowa koji na veliko platno u glavnu ulogu po prvi put baca suludo popularnu komičarku Amy Schumer te ju sparuje s genijalnim Billom Haderom. Prve su kritike fenomenalne, ekipa iza ovog filma ima ponajbolji komičarski pedigre na svijetu, a ovakvih filmova u kinima nije bilo neko vrijeme stoga možemo očekivati sasvim solidnu zaradu. U svakom slučaju, nadamo se kako idući vikend nitko neće popušiti!

TAGOVIblockbuster box office Filmovi hit kino vikend kino report

Komentiraj