Film i TV

Nema straha za superjunake

Banner300


Vikend kino report: Ne toliko vruća ‘Vruća potjera’ nedostojna ‘Ultrona’

Piše , Objavljeno

Gotovo je nemoguće zamisliti scenarij u kojem Avengers: Age of Ultron drugi vikend za redom ne bi bio na prvoj poziciji, pogotovo s ovako smiješnom konkurencijom.

avengers 3Naravno da nije bilo nikakve dvojbe oko ovotjedne prve pozicije na američkom (i svjetskom) box-officeu, a uistinu bi se moralo dogoditi pravo čudo da Avengers: Age of Ultron ne završi kao pobjednik. Nakon fenomenalnog je otvaranja (drugog svih vremena) slijedio očekivani pad tako da je ovaj blockbuster digao 77,2 milijuna dolara što ga čini drugim na listi filmova s najvećom zaradom u drugom vikendu prikazivanja, odmah iza prvih Avengersa. Već je sada zarada gotovo dostigla onu brutalno uspješnih Brzih i žestokih 7 te je za očekivati kako će novi Osvetnici biti jedan od glavnih kandidata za najprofitabilniji film 2015. godine.

Avengers: Age of Ultron - raj za geekove i žene

Avengers: Age of Ultron – raj za geekove i žene

I na stranom se tržištu skuplja grda lova tako da je sada već pređena granica od 550 milijuna dolara, a iz Disneya ne zaboravljaju napomenuti kako film tek treba otvoriti u Kini i Japanu što će značiti još barem 300-tinjak milijunčića u džepu. Iako će Age of Ultron bez problema prijeći granicu od milijarde dolara, vrlo je teško za povjerovati kako će uspjeti preskočiti originalne Avengerse na trećem mjestu svih vremena, a niti četvrta se pozicija ne čini toliko sigurnom. U SAD-u će zasigurno i dalje nastaviti rušiti rekorde, ali izgleda kako se svijet pomalo zasitio Marvelovih superjunaka…

Daleko na drugom mjestu je otvorila komedija Hot Pursuit, koja s obzirom na sve što nudi, može biti zadovoljna s 13,3 milijuna zarađenih dolara. Jedini pravi aduti su joj ionako bile glumice Reese Witherspoon i zanosna Sofia Vergara, a sudeći po ocjenama kritike i reakcijama publike to je otprilike sve što ova buddy dosada nudi. Iako Vergara slovi za jednu od najljepših žena svijeta, još se uvijek nije uspjela probiti na filmu, a što ovakvi filmovi trebaju jednoj oskarovki poput Reese, stvarno nam nije jasno. Na staroj slavi se ne živi, a ako bude radila ovakva sranja zbog love, mogla bi završiti kao jedan Cuba Gooding Jr., a to uistinu nitko ne želi!

Hot Pursuit - aduti ovog filma su sasvim očiti

Hot Pursuit – aduti ovog filma su sasvim očiti

The Age of Adaline se jako dobro drži na trećoj poziciji s 5,6 milijuna dolara, a četvrto je mjesto s 5,3 milje pripalo Brzim i žestokim 7. Izgleda kako se ovaj megaspektakl napokon bliži svom kino kraju i sada ga je pogledao gotovo svatko tko je to namjeravao, a Universal je iz svega izašao bogatiji za gotovo 1,5 milijardi dolara! Kroz narednih bi par dana posljednji nastavak ludo uspješne akcijske franšize trebao prestići Avengerse na trećem mjestu najprofitabilnijih filmova svih vremena i na njemu se zadržati barem iduća 2-3 tjedna dok ne vidimo ima li Age of Ultron snage skinuti ga se te pozicije. Prvu petorku zaokružuje komedija Paul Blart: Mall Cop 2 s novih 5,2 milijuna dolara.

Na šestoj je poziciji poprilično profitirao SF Ex Machina koji se ovaj vikend digao zahvaljujući proširenju distribucije te na konto dodao novih 3,5 milijuna dolara. To je i dalje prilično slab prosjek kada se uzme zarada po kino dvorani, ali takvi mali filmovi obično prolaze daleko gore. Primjer je The D Train, drugi ovotjedni novitet koji je u nešto više od 1 000 dvorana zaradio jedva pola milijuna dolara i tako se pokazao novim financijskim neuspjehom za Jacka Blacka. Ovaj komičar ima sve manje šanse da se vrati u ozbiljnu igru i teško je zamisliti kako će u dogledno vrijeme izbaciti neki prvoklasni hit.

The D Train - teški dani za karijeru Jacka Blacka

The D Train – teški dani za karijeru Jacka Blacka

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Avengers: Age of Ultron – 77,2 milijuna dolara (312,6 milijuna dolara ukupno)
  2. Hot Pursuit – 13,3 milijuna dolara
  3. The Age of Adaline – 5,6 milijuna dolara (31,5 milijuna dolara ukupno)
  4. Furious 7 – 5,3 milijuna dolara (338,4 milijuna dolara ukupno)
  5. Paul Blart: Mall Cop 2 – 5,2 milijuna dolara (58,1 milijun dolara ukupno)
  6. Ex Machina – 3,5 milijuna dolara (15,7 milijuna dolara ukupno)
  7. Home – 3 milijuna dolara (162,1 milijun dolara ukupno)
  8. Woman in Gold – 1,6 milijuna dolara (27 milijuna dolara)
  9. Cinderella – 1,6 milijuna dolara (196,2 milijuna dolara ukupno)
  10. Unfriended – 1,4 milijuna dolara (30,9 milijuna dolara ukupno)

Premijeru i priliku za dobrim otvaranjem nakon laganog ispuhivanja Avengersa čeka vrlo ambiciozan spektakl Mad Max: Fury Road, četvrti nastavak popularnog serijala o pobješnjelom Maxu i prvi nakon točno 30 godina. Iza svega opet stoji legendarni tvorac spaljenog australskog postapokaliptičnog svijeta George Miller, a najveća je razlika što je instituciju Mela Gibsona ovaj put zamijenio Tom Hardy. Teško je prognozirati bilo što vezano uz ovaj projekt, ali definitivno valja spomenuti kako su traileri za film sami po sebi bili mala remek-djela, tako da se valjda možemo nadati istome i od samog filma!

Mad Max: Fury Road - e ovo se čeka!

Mad Max: Fury Road – e ovo se čeka!

Veliku premijeru ima i komični mjuzikl Pitch Perfect 2, nastavak nenadanog hita iz 2012. godine koji je u zvijezde vinuo glumice/pjevačice poput Anne Kendrick i Rebel Wilson, a prije svega je namijenjen nešto mlađoj ženskoj publici, tako da ne bi trebao predstavljati neku veću prijetnju Avengersima i Mad Maxu. Film u svakom slučaju izgleda zabavan i vedar, a i prve su kritike prilično pozitivne pa ga svakako ne bi trebalo prekrižiti. Ipak, jedan je Max!

TAGOVIblockbuster box office film hit kino vikend kino report

Komentiraj