Film i TV

NWA ponovno rastura

Banner300


Vikend kino report: ‘Straight Outta Compton’ i dalje prvi, ‘Sinister 2’, ‘American Ultra’ i ‘Hitman’ krahirali

Piše , Objavljeno

Tri nova potencijalna hita nisu zajedno zaradila dovoljno da pokriju Straight Outta Compton, tako da je biografska drama o legendarnim hip-hoperima i dalje na prvom mjestu.

american ultra 1

Izgleda kako je Straight Outta Compton pravi sleeper hit ljeta jer nakon fantastičnog otvaranja bilježi i drugi sjajan vikend zaredom te prvu poziciju uz zaradu od 26,8 milijuna dolara. Universal je stoga morao proširiti distribuciju na dodatne dvorane jer izgleda kako iznimno hvaljeni biografski film o grupi NWA i dalje itekako privlači ekipu. Ice Cube i Dr. Dre svakako mogu zadovoljno trljati ruke jer je “njihova” kronika osim pohvale kritike i gledatelja skupila velikih 111 milijuna dolara, što je za ovaj žanr jednostavno… fantastično!

Straight Outta Compton - ekipa koja je promijenila svijet

Straight Outta Compton – ekipa koja je promijenila svijet

Na drugom se mjestu jako dobro drži Mission: Impossible – Rogue Nation i to sa novih 11,7 milijuna dolara u četvrtom tjednu prikazivanja. Daleko je skromnije otvorio horor Sinister 2 na trećem mjestu i to sa zaradom od svega 10,6 milijuna dolara. Projekcije su bile barem duplo više, ali izgleda kako prvi dio nije imao toliko veliku bazu fanova kao primjerice Insidious, a nije se učinilo apsolutno ništa značajno u svrhu promidžbe i ponude nečeg novog i originalnog. Duhovi, demoni, opsjednuta kuća… sve je to već prožvakano i previše puta.

Sinister 2 - staro pravilo kaže: "Nikad ne vjeruj djeci!"

Sinister 2 – staro pravilo kaže: “Nikad ne vjeruj djeci!”

Jako je loše otvorio Hitman: Agent 47, njemačko-američka koprodukcija i svojevrsni reboot ne pretjerano uspješne ekranizacije popularne istoimene igrice. Samo 8,2 milijuna dolara i četvrta pozicija svakako nisu zadovoljavajući, ali olakotna je okolnost kako je film koštao svega 35 milijuna dolara pa se možda čak i pokrije. Razlozi ovakvom krahu su svakako relativno nepoznati glumci (tko je dovraga Rupert Friend?!), pomalo jeftin vizual i katastrofalne kritike, a čini se kako niti fanovska baza nije dovoljno velika da ga izvuče. Dakle, još jedan dokaz kako se filmaši jednostavno trebaju kloniti ekranizacija igara ili ih moraju odraditi kako spada!

Hitman: Agent 47 - al' ajde, barem je lik cool!

Hitman: Agent 47 – al’ ajde, barem je lik cool!

Prvu petorku zaokružuje slabašni The Man from U.N.C.L.E. s bijednih 7,4 milijuna dolara u drugom tjednu prikazivanja, što će svakako biti jedan od najgorih rezultata Guya Ritchieja. Nije da je film loš, štoviše… ali jednostavno nikoga ne zanima! Slično je i sa stonerskom akcijskom komedijom American Ultra koja je otvorila šestim mjestom i to sa zaradom od svega 5,5 milijuna dolara. Film ima solidne kritike i dobiva pozitivne reakcije gledatelja, ali čini se kako nije baš navukao gledatelje da ga odu pogledati u kina. Možda postane kultni klasik jednom kada izađe na VoD i DVD, ali za sada moramo upisati neuspjeh za Jessea Eisenberga i Kristen Stewart.

American Ultra - 'di ti je sad onaj vampir, a?!

American Ultra – ‘di ti je sad onaj vampir, a?!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Straight Outta Compton – 26,8 milijuna dolara (111,5 milijuna dolara ukupno)
  2. Mission: Impossible – Rogue Nation – 11,7 milijuna dolara (157,8 milijuna dolara ukupno)
  3. Sinister 2 – 10,6 milijuna dolara
  4. Hitman: Agent 47 – 8,2 milijuna dolara
  5. The Man From U.N.C.L.E. – 7,4 milijuna dolara (26,6 milijuna dolara ukupno)
  6. American Ultra – 5,5 milijuna dolara
  7. The Gift – 4,3 milijuna dolara (31 milijun dolara ukupno)
  8. Ant-Man – 4,1 milijun dolara (164,5 milijuna dolara ukupno)
  9. Minions – 3,7 milijuna dolara (320 milijuna dolara ukupno)
  10. Fantastic Four – 3,6 milijuna dolara (49,6 milijuna dolara ukupno)

Idući nam vikend od jačih naslova dolaze akcijski triler No Escape, priča o nekakvoj američkoj obitelji koja ostane zarobljena u stranoj zemlji i pokušava pobjeći, a uistinu je teško predvidjeti hoće li se raditi o skrivenom hitu ili još jednom promašaju. Medijska kampanja je prilično slaba, a niti Owen Wilson i Pierce Brosnan nisu više neki mamci za publiku tako da… vidjeti ćemo!

No Escape - Owen WIlson i Pierce Brosnan bi nekada bili dobitna kombinacija, ali sada...

No Escape – Owen WIlson i Pierce Brosnan bi nekada bili dobitna kombinacija, ali sada…

Za mlađu je ekipu tu nešto čime bi mogli na idealan način završiti ljeto, partijanerska ekstravaganza We Are Your Friends, koju neki već sada nazivaju filmom generacije. EDM, partijanje, polugole žene, droga i alkohol te Zac Efron morali bi biti glavni mamac za publiku, a čak postoji i neka šansa da film na kraju ispadne i više nego solidan. A ako želi ući u legendu, morati će nas bome itekako oduševiti!

TAGOVIblockbuster box office film hit kino vikend kino report

Komentiraj