Film i TV

Nije Pan Žuja!

Banner300


Vikend kino report: ‘The Martian’ i dalje prvi, ‘Pan’ jedan od najvećih promašaja godine

Piše , Objavljeno

Velika lova i bogata produkcija ponekad ne garantiraju uspjeh na kino blagajnama, a najnoviji je dokaz tome raskošni promašaj Pan.

martian 2Fantastične kritike i buzz koji i dalje traje oko The Martiana bili su i više nego dovoljni da ovaj film i drugi tjedan zaredom zadrži prvu poziciju i to s novih 37 milijuna dolara, što ukupnu zaradu u SAD-u dovodi do 108 milijuna dolara te mu garantira da će do kraja prikazivanja premašiti magičnih 200! Ridley Scott je napokon ubo jedan prvoklasni hit, a ako se neke stvari poklope, The Martian bi na kraju mogao biti i najprofitabilniji film u karijeri Matta Damona. Već se naveliko šuška o oscarovskoj nominaciji za najbolje ostvarenje godine, a iako ne bismo išli toliko daleko, svakako se slažemo kako ovaj SF treba pogledati!

The Martian - nije ni Mattu Damonu lako

The Martian – nije ni Mattu Damonu lako

Na drugom se mjestu i dalje iznenađujuće dobro drži Hotel Transylvania 2 s novih 20,3 milijuna dolara, što možemo pripisati jedino relativno slaboj ili nezanimljivoj konkurenciji. Adam Sandler nam je i dalje na crnoj listi, ali ne može se poreći da tu i tamo zna ubosti pravi hit. To pak ne možemo tvrditi za Pana, novu visokobudžetnu ekranizaciju dobro poznate priče o Petru Panu, koja je u premijernom vikendu zaradila svega 15,5 milijuna dolara i s produkcijskim troškovima od 150 milja zasigurno spada u najveće promašaje godine. Kritika ga je uglavnom pokopala, a da nešto ozbiljno ne štima dalo se naslutiti već polovinom godine, kada je premijera iz ljetnog termina pomaknuta na ovaj jesenji kako bi mogle biti snimljene dodatne scene. Redatelj Joe Wright nije nekakav dilentant, ali naknadno snimanje nikako nije dobar znak.

Pan - i ovaj poster je jedan od krivaca loše prođe Pana

Pan – i ovaj poster je jedan od krivaca loše prođe Pana

Na četvrtom se mjestu dosta dobro drži The Intern s novih 8,7 milijuna dolara, dok prvu petorku zatvara izvrsni Sicario sa 7,4 milijuna dolara zarade. Razočaravajući je tjedan imao i The Walk koji je krenuo u širu distribuciju i zaradio svega 3,6 milijuna dolara, što je bilo dovoljno tek za sedmu poziciju. Iako ga kritika hvali, a oni koji su ga gledali tvrde kako se rade o izvrsnom ostvarenju, biografski film u režiji legendarnog Roberta Zemeckisa jednostavno nije uspio pronaći publiku. Razočaravajuće svakako, ali ne i katastrofalno poput Pana, jer je The Walk ipak koštao “samo” 35 milijuna dolara.

The Walk - ova šetnjica ipak nije toliko atraktivna

The Walk – ova šetnjica ipak nije toliko atraktivna

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. The Martian – 37 milijuna dolara (108,7 milijuna dolara ukupno)
  2. Hotel Transylvania 2 – 20,3 milijuna dolara (116,8 milijuna dolara ukupno)
  3. Pan – 15,5 milijuna dolara
  4. The Intern – 8,7 milijuna dolara (49,6 milijuna dolara ukupno)
  5. Sicario – 7,3 milijuna dolara (26,7 milijuna dolara ukupno)
  6. Maze Runner: The Scorch Trials – 5,2 milijuna dolara (70,6 milijuna dolara ukupno)
  7. The Walk – 3,6 milijuna dolara (6,4 milijuna dolara ukupno)
  8. Black Mass – 3,1 milijun dolara (57,6 milijuna dolara ukupno)
  9. Everest – 3 milijuna dolara (38,2 milijuna dolara ukupno)
  10. The Visit – 2,4 milijuna dolara (61 milijun dolara ukupno)

Idući nas tjedan čeka uistinu mnogo uzbuđenja, a najviše se očekuje od špijunskog trilera Bridge of Spies, novog potencijalnog remek-djela Stevena Spielberga. Prve kritike kažu kako mu je ovo najbolji film još od Spašavanja vojnika Ryana, a izgleda kako se radi upravo o temi kakva Spielbergu savršeno leži. Intrigantno, napeto, vizualno prekrasno i da… Tom Hanks!

Bridge of Spies - uloga kao stvorena za Toma Hanksa

Bridge of Spies – uloga kao stvorena za Toma Hanksa

S pravom se mnogo očekuje i od Crimson Peaka, novog horora Guillerma del Tora, kojim se ovaj redatelj vraća u žanr koji najbolje poznaje i u kojem se najbolje snalazi. Apsolutno fantastični vizual i jeziva priča garantiraju masu uzbuđenja, a glumačka postava koju čine Mia Wasikowska, Jessica Chastain i Tom Hiddleston bi to trebala znati realizirati.

Crimson Peak - jezivo!

Crimson Peak – jezivo!

Naposljetku je tu i akcijska horor komedija Goosebumps, visokobudžetni igrani film nastao na temelju istoimenog serijala kultnih priča R.L. Stinea, koji cilja prvenstveno na Noć vještica i želju ljudi da gledaju ovakve filmove. Potencijalno bi sidro u ovom slučaju mogao biti nepredvidljivi Jack Black, ali čini nam se kao zabavan filmić kojem svakako treba dati šansu.

TAGOVIblockbuster box office film hit kino vikend kino report

Komentiraj