Film i TV

Muškarci dobili mladiće

Banner300


Vikend kino report: Think Like a Man Too porazio Eastwoodove Jersey Boyse

Piše , Objavljeno

Nakon dugo vremena dočekali smo i jedan malo slabiji vikend na box officeu, a Pirovu je pobjedu odnijela komedija Think Like a Man Too.

Veliki su filmski studiji i distributeri mogli biti itekako zadovoljni zaradom u proteklih nekoliko mjeseci, pa je bilo za očekivati da će se kad-tad zalomiti i jedan malo lošiji vikend. To se upravo i dogodilo ovaj tjedan, kada je konkurencija bila poprilično neatraktivna i orijentirana na točno određenu skupinu ljudi.

Ipak, komedija Think Like a Man Too uspjela se izboriti za prvo mjesto, te utržiti solidnih 30 milijuna dolara. To je par milja manje od prvog nastavka serijala o skupini mladih parova i prijatelja, koji ovaj put odlaze na momačku/djevojačku večer u Las Vegas, ali s obzirom na relativno skroman budžet i nedostatak jačeg marketinga, ne može se govoriti o nekakvom neuspjehu. Najveći je adut ovog filma komičar Kevin Hart, koji je u posljednjih godinu dana naprosto procvao i praktički je sigurna oklada za bilo koji projekt.

Think Like a Man Too - opa, ovo bi se možda i isplatilo pogledati!

Think Like a Man Too – opa, ovo bi se možda i isplatilo pogledati!

Iako Think Like a Man Too ima solidne kritike i dobru usmenu predaju gledatelja, bilo bi iznimno optimistično očekivati da će preći 100 milijuna dolara zarade, prvenstveno jer se radi o komediji koja je orijentirana na afroameričku populaciju. Također, ne može se računati niti na nekakav značajniji rezultat na svjetskom tržištu, što se pokazalo kao slamka spasa za mnoge recentne filmske naslove.

Na drugo je mjesto ovaj vikend pala još jedna komedija, 22 Jump Street, koja je svoj drugi tjedan zaokružila sa solidnih 29 milijuna dolara. Channing Tatum i Jonah Hill i dalje privlače dosta publike, a film iznimno dobro prolazi i kod kritike, pa već sada možemo tvrditi kako se radi o ponajboljoj komediji godine. Do sada su dignuli velikih 111,5 milijuna dolara, pa se očekuje završetak na oko 170 milja, a kada se tome pribroji barem isto toliko zelembaća zarađenih u ostatku svijeta, nije nevjerojatno da ćemo za par godina gledati i 23 Jump Street!

22 Jump Street - dečki imaju razloga za čagicu

22 Jump Street – dečki imaju razloga za čagicu

Na razočaravajuće treće mjesto pao je animirani How to Train Your Dragon 2, koji se s novih 25,3 milijuna dolara popeo na nekih 95 milijuna ukupno, što je s obzirom na status prethodnika i iznimno dobre kritike ovog nastavka ipak lagani podbačaj. Na svu sreću, još će jednom dan spasiti strano tržište, pa bi ovaj crtić trebao bez problema preći brojku od pola milijarde dolara.

Četvrtim je mjestom otvorio drugi ovotjedni novitet, biografska glazbena drama velikog Clinta Eastwooda, Jersey Boys. S 13,5 milijuna zarađenih dolara, to je nekako u rangu s ostalim nedavnim uradcima slavnog redatelja i glumca, ali bilo je za očekivati da se film o jednom od prvih rock sastava u SAD-u neće baš najbolje provesti. Bend Jersey Boys je jednostavno nedovoljno poznat današnjoj publici, pa osim nešto starije ekipe i vječnih nostalgičara, nije bilo pretjerane zainteresiranosti. Šteta, jer vrlo dobre ocjene i usmena predaja gledatelja sugeriraju da se radi o uistinu kvalitetnom filmu.

Jersey Boys - tko bi rekao, ali ovo su počeci rocka

Jersey Boys – tko bi rekao, ali ovo su počeci rocka

Prvu je petorku zaokružila Disneyeva fantazija Maleficent, a s novih se 13 milijuna dolara ovaj film za dlaku se približio brojci od 200 milja. Ukupna je zarada već prešla pola milijarde dolara, pa je sada sasvim jasno kako se radi o jednom od najvećih hitova godine, te najprofitabilnijim filmom u karijeri Angeline Jolie. Što jest, jest… zaslužila je!

Od ostalih zanimljivosti valja spomenuti jako loš početak za postapokaliptični SF The Rover, koji je ovaj vikend igrao u 600 kino dvorana diljem SAD-a, te zaradio svega 500 tisuća dolara. I pretpostavili smo da ovaj tmurni, prljavi indie s Robertom Pattinsonom i Guyom Pearceom u glavnim ulogama neće privući baš previše gledatelja, ali očekivao se barem malo jači otpor. Ovako, prilično je jasno kako će The Rover polagano nestati s repertoara već do idućeg tjedna.

The Rover - prljavo, znojno i depresivno... da, to je ta Australija

The Rover – prljavo, znojno i depresivno… da, to je ta Australija

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Think Like a Man Too – 30 milijuna dolara
  2. 22 Jump Street – 29 milijuna dolara ((111,5 milijuna dolara)
  3. How to Train Your Dragon 2 – 25,3 milijuna dolara (95,2 milijuna dolara)
  4. Jersey Boys – 13,5 milijuna dolara
  5. Maleficent – 13 milijuna dolara (186 milijuna dolara)
  6. Edge of Tomorrow – 10,3 milijuna dolara (74,5 milijuna dolara)
  7. The Fault in Our Stars – 8,6 milijuna dolara (98,7 milijuna dolara)
  8. X-Men: Days of Future Past – 6,2 milijuna dolara (216,8 milijuna dolara)
  9. Chef – 1,8 milijuna dolara (16,9 milijuna dolara)
  10. Godzilla – 1,8 milijuna dolara (194,9 milijuna dolara)

Idući će vikend proći u znaku samo jednog filma, Transformers: Age of Extinction, koji otvara u praktički svakoj kino dvorani u SAD-u. Četvrti nastavak omraženog SF serijala Michaela Bayja pokušati će nastaviti ono što su prethodnici započeli, a to su brojke od kojih boli glava. Zarade u prvim vikendima kretale su se oko 100 milijuna dolara, a sva tri filma su ukupno u svijetu zaradila gotovo 3 milijarde dolara. Možete vi mrziti starog Bayja koliko hoćete, ali na kraju dana, broji se samo ta prekrasna, zelena salata…

Transformers: Age of Extinction - što god netko rekao, ova je fotka epska!

Transformers: Age of Extinction – što god netko rekao, ova je fotka epska!

Na mala vrata dolazi još jedan SF, Snowpiercer, koji je svoju rotaciju po svjetskim kinima odradio već prije godinu dana. Pošto je bilo itekako mnogo problema s pravima na distribuciju, ekranizacija istoimenog stripa s Chrisom Evansom u glavnoj ulozi tek sada kreće na turneju SAD-om, a otvoriti će u skromnih 10 dvorana. S obzirom na sve, predviđamo da će na tome i ostati…

TAGOVIblockubster box office hitovi kino vikend kino report

Komentiraj