Zabava

Metalhead 4 Life

Banner300


Vjerni do groba: Metalci su najvjerniji fanovi na Spotifyju!

Piše , Objavljeno

Fanovi metal glazbe još jednom dokazuju kako su svojim omiljenim bendovima vjerni do groba, a majice, prišive, zastave i ostalo znakovlje sada zamjenjuju glazbenim internet servisima!

metal 3Iako su autori poput Taylor Swift i Kendricka Lamara i dalje neprikosnoveni vladari internetskih glazbenih streaming servisa, njihovi slušatelji uglavnom nemaju previše odanosti za tu glazbu te švrljaju po svuda, stalno tražeći novu zabavu. S druge strane, fanovi metala svoju ljubav pokazuju vjernošću s kojom se ne može mjeriti niti jedan drugi žanr, a to je samo prirodan nastavak njihovog ponašanja u stvarnom životu. Poznato je naime kako žestoki rock uglavnom drži svoje slušatelje od tinejdžerskih godina i tijekom cijelog života, a jedino što se promijenilo je način konzumacije sadržaja. Istina, majice, prišivi i žestoko headbanganje i dalje čine neizbježan dio kulture, ali nisu niti oni stranci na internetu.

metal 2Spotify je proveo anonimno istraživanje među svojim korisnicima kako bi otkrili kojim se žanrovima i bendovima fanovi najčešće vraćaju i na taj način pokazuju odanost, a bez ikakve su konkurencije legende poput Metallice, Slayera, Cradle of Filtha i Judas Priesta. Oni koji slušaju ovakve bendove, slušaju gotovo isključivu taj tip glazbe, što svakako znači mnogo u turbulentnom glazbenom svijetu. Odmah poslije metala najodanije fanove ima pop, a slijede folk i country. Zanimljivo, rap i hip-hop nisu u igri, što im svakako ne ide na čast…

TAGOVIglazba metal metalci odanost pop rock spotify

Komentiraj