Film i TV

Mockumentary po zaslugama

Banner300


Utakmica iz legendarnog Space Jama analizirana u odličnom lažnom dokumentarcu

Piše , Objavljeno

Filmski puritanci i kritičarski snobovi mogu govoriti što žele, ali nama koji smo odrastali u 90-ima, Space Jam je bio najbolji film… IKAD! A ovaj simpatični mockumentary samo mu je na čast.

space jam

Pazi priču: rasa opasnih vanzemaljaca Nerdlucksa dolazi u Looney Tunes zemlju, pokušavajući porobiti njezine poznate stanovnike (Zekoslav Mrkva, Daffy Duck i ekipa…), te ih dovesti zlom Mr. Swackhammeru kao atrakciju za njegov zabavni park. No Zekoslav ih uspije prevariti i nagovoriti da se za svoju slobodu bore košarkaškom utakmicom. Prepredeni Nerdlucksi ukradu talente tadašnjih ponajboljih košarkaša (Barkley, Ewing…), a škvadra Looney Tunesa potraži pomoć najvećeg svih vremena: Michaela Jordana. Slijedi epska priča o uspjehu i jedna od najnapetijih finalnih tekmi koje je filmsko platno ikada doživjelo. I da, Bill Murray se pojavljuje u filmu… kao Bill Murray!

Ovo je bio kratak sinopsis za ono dvoje ili troje ljudi koji nisu imali tu sreću pogledati ponajbolji blesavi film 90-ih, koji ove godine postaje punoljetan. Da, 18 je godina prošlo, a kako bi na neki način odali počast ovom kultnom ostvarenju, ekipa Yahoo! SketchY tjedne web serije napravila je kratki mockumentary, koji nas vodi kroz svjedočanstva nekih od suvremenika te nevjerojatne tekme.

30 for 30: The Space Jam Game – mockumentary:

Emotivnost, dramatičnost i neizostavni addendum na kraju… ovaj skeč ima sve! Ekipa SketchYa je kao bazu uzela popularnu američku sportsku emisiju 30 for 30, koja se bavi zanimljivim sportskim pričama (nama je vjerojatno najpoznatija po epizodi Once Brothers, koja se pozabavila odnosom Dražena Petrovića i Vlade Divca) s nekim određenim vremenskim odmakom. Sportski novinari, književnici, pa čak i Daffy Duck glavnom i kljunom… svi su imali nešto za reći o toj, možda i najvećoj košarkaškoj utakmici svih vremena! Eh, to su bila vremena…

TAGOVIanimirani film košarkaška utakmica looney tunes Michael Jordan parodija skeč space jam

Komentiraj