Report

Na popustu prodane najrjeđe Yeezy tenisice na svijetu! Kanye ih je nosio na Grammyjima, a tada smo ih prvi put mogli vidjeti

Nike Air Yeezy 1 model Grammy, na aukciji
Nike Air Yeezy 1 model Grammy, na aukciji Foto: Instagramscreenshot/@sothebys
Da je kupnja i prodaja tenisica lutrija može se vidjeti po spomenutom paru Kanyejevih Air Yeezy tenisica. Poznati prototip tenisice, Kanye je nosio na 50. dodjeli prestižne nagrade Grammy, odakle im i naziv. Tenisice Nike Yeezy prodane su za rekordnih 1,8 milijuna dolara na Sotheby’su, a čudnim su se spletom okolnosti, upravo te tenisice još jednom prodale, ali ovaj put na velikom popustu.

View this post on Instagram

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Aukcijska kuća Goldin Auctions izlistala je spomenute Nike Air Yeezy 1 u kolovozu, po početnoj cijeni od 50.000 dolara, prenosi nam Complex. Kad je završena aukcija, tenisica je prodana za 180.106 dolara, što je popust od 90 posto u odnosu na prethodnu cijenu, a razlika u cijeni iznosi 1.619.894 dolara. Bagatela!

Kako priča kaže, prototip tenisica Nike Air Yeezy, američke veličine 12, napravljena je ekskluzivno za Kanyea Westa 2008., a on ih je nosio na 50. dodjeli glazbenih nagrada Grammy. Taj je trenutak označio prvi put da je javnost vidjela Air Yeezy 1. Siluetu koju su zajednički dizajnirali West i veteran industrije tenisica Mark Smith, a par ima mračno crnu boju i potplat koji svijetli u mraku. Tenisica također dolazi s prilagođenom drvenom kutijom koja sadrži laserski izrađene umjetnine koje je dizajnirao Smith.

Kanyejeve Yeezy tenisice iznimno su popularne, no u izvedbi marke Adidas, dok su prvi modeli, koji su nastal kroz suradnju s Nikeom, popularne su kod sakupljača tenisica, a cijena tih modela je astronomska.

Iako čitatelji neće imati priliku posjedovati ovaj povijesni „Grammy“ Nike Air Yeezy model, mogu ga pogledati i prisjetiti se vremena kada je Kanye, u svom stilu, dominirao Grammyjima, a hitove poput Stronger i Hey Mama, ne treba previše predstavljati.